湖北省十堰市2022

更新时间:2023-11-05 18:43:22 阅读: 评论:0

浴血反击-心目中的英雄

湖北省十堰市2022
2023年11月5日发(作者:初三学生自我评价)

湖北省十堰市2022-2023学年高一下学期期末调研考试英语试卷

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

一、阅读理解

There are some places around the world you can travel to with your family.

London

London is situated in southeastern England. Home to over 8 million people, London has

very convenient transportation and its possible to explore London on foot. At the Hous of

Parliament, Big Ben, s comforting chimes () ring throughout the city on time every hour.

钟声

Buckingham Palace is one of the most famous palaces in the world.

Copenhagen

Copenhagen sits on the eastern coast of the Danish islands of Zealand and Amager. The

city has more than 250 miles of bike lanes, and cycling is a way of life for all ages. The Little

Mermaid is one of Copenhagens most recognizable characters, which is created from a fairy

tale. Catch the ceremony for the changing of the guards, which takes place every day at noon.

For more fairy-tale magic, head to the Tivoii Gardens.

New York

New York is situated in the northeastern region of the USA. More than 8. 8 million

people live there and the city attracts millions of visitors a year. The Metropolitan Muum of

Art prents over 5, 000 years of art from around the world for everyone to experience and

enjoy. The muum is located in two iconic sites in New York CityThe Met Fifth Avenue

and The Met Cloisters.

Gibraltar

Gibraltar is a small island that lies at the south of Spain. Just an about 3-hour flight from

London, it has over 300 days of sunshine each year. Take the cable car right to the top of this

about 1, 400-foot high limestone ridge() and enjoy the spectacular views.

石灰岩山脉

Visitors come together here to watch the only wild monkey population on the European

continent.

1Which place best suits children who love fairy tales?

A. Copenhagen. B. London. C. Gibraltar. D. New York.

2What can people do in New York?

A. See the Little Mermaid.

B. Listen to Big Ben’s chimes.

C. Appreciate Buckingham Palace.

D. Visit The Metropolitan Muum of Art.

3What can we know about Gibraltar?

A. It is sunny all the year round.

B. It is 3 hours’ drive from London.

C. People can admire amazing scenery there.

D. People can play with monkeys in person there.

Any 25th birthday is a cau for celebration. But it was even more so for Janus, a two-

headed Greek tortoi(). Living in the Natural History Muum of Geneva, Switzerland,

Janus is now believed to be the worlds oldest two-headed tortoi. The muum celebrated

the special occasion with a day-long party filled with fun events, which included taking

photos with the birthday “boy”.

In the wild, Greek tortois can live up to two hundred years in their natural habitat.

However, two-headed tortois, like Janus, usually do not survive for that long. Unlike

normal tortois, they are unable to take back their two heads into their shell, making them

highly easy to be attacked.

Janus, who has spent his entire life in the muum, faces no such danger. But life is not

without challenges for the two-headed tortoi who also has two hearts and two pairs of lungs.

Each head controls the front and back legs on its side of the body. The right head is more

curious and more awake. The left head is more passive and loves to eat. This can lead to

confusion when the two heads decide to go in different directions. To make matters wor,

the two heads frequently rub against each other, resulting in skin sores (). Janus also has

溃疡

a hard time rolling back onto his feet when he accidentally turns over. If left on their backs

for too long, tortois can get sunburned, dehydrated () and even die.

脱水的

Fortunately, Janus has a special caregiver, Angelica Bourgoin, to make sure he lives a

long and healthy life. The tortoi receives a daily massage and is bathed in green tea and

flower water. He eats a special diet of organic fruits and vegetables, keeps active with walks,

and rides on his custom skateboard. With such loving care, the two-headed tortoi will

surely continue to break many more records for long life.

4Why is it hard for two-headed tortois to survive in the wild?

A. They can’t avoid biting each other.

B. They can’t find enough food to eat.

C. They can’t hide from their enemies.

D. They can’t run as fast as normal ones.

5Where was Janus born?

A. In the muum. B. In a pet store.

C. In the ocean. D. In Bourgoin’s home.

6What will be Janus’s biggest threat if he’s left alone on its back?

A. Different decisions. B. Two halves of body.

C. The pain on his skin. D. The death of thirst.

7Which of the following can best describe Janus’s life?

A. Free. B. Easy. C. Boring. D. Tough.

Mounting evidence suggests that longtime sitting a main part of modern-day life is

risky to your health, even if you exerci regularly. Bad on the findings, doctors advi

all adults to sit less and move more. But how often do we need to get up from our chairs?

And for how long?

Few studies have compared multiple options to come up with the answer most office

workers want What is the least amount of activity needed to counteract the health effects of

a workday filled with sitting?

Now a study by Columbia University exerci physiologists has an answer. Unlike other

studies that test one or two activity options, the study tested five different exerci snacks,

or short bursts of activity after a period of times sitting: one minute of walking after every 30

minutes of sitting, one minute after 60 minutes, five minutes every 30, five minutes every 60

and no walking.

The proper amount of movement, the rearchers found, was five minutes of walking

every 30 minutes. This was the only amount that greatly lowered both blood sugar and blood

pressure. In addition, this walking routine had an impressive effect on how the participants

responded to large meals, reducing blood sugar spikes () by 58% compared with sitting

峰值

all day. Taking a walking break every 30 minutes for one minute also provided modest

benefits for blood sugar levels throughout the day, while walking every 60 minutes, either for

one minute or five minutes, provided no benefit.

What we know now is that for best health, you need to move regularly at work, in

addition to a daily exerci routine. While that may sound impractical, the findings show that

even small amounts of walking spread through the work day can greatly lower your risk of

heart dia and other chronic () illness.

慢性的

8What does the study by Columbia University focus on?

A. What adults should do to keep exercising regularly.

B. When and where we need to sit less and move more.

C. Why longtime sitting every day is risky to our health.

D. How often and how long we need to walk from our chairs.

9What does the underlined word “counteract” in paragraph 2 mean?

A. Cancel out. B. Give up. C. Add to. D. Benefit from.

10Which walking pattern is the most uful for health according to the text?

A. One minute of walking after every 30 minutes of sitting.

B. One minute of walking after every 60 minutes of sitting.

C. Five minutes of walking after every 30 minutes of sitting.

D. Five minutes of walking after every 60 minutes of sitting.

11What does the last paragraph show?

A. The risks of heart dia and other illness.

B. The suggestions on the health of the office staff.

C. The daily exerci routine suitable for everyone.

D. The ways of moving regularly at work every day.

Chine astronauts entered a new laboratory that arrived at the country’s orbiting space

station in 2022. The Wentian lab module () launched Sunday aboard a Long March-5B Y3

rocket from a Chine space center on the southern island of Hainan, official media reported

in 2022. The flight lasted 13 hours. The module is the cond of three that will complete the

country’s Tiangong space station.

Chine officials said they expected the space station to be fully operational by the end

of 2022. Three Chine astronauts who began a six-month stay on the space station in June

oversaw the Wentian lab’s arrival and connection to the main module. The orbiting labs are

designed to permit astronauts to carry out scientific and biological experiments and test new

technologies.

Fully completed, the station is designed to hou up to six astronauts at a time. The

astronauts aboard the space station included commander Chen Dong and team members Liu

Yang and Cai Xuzhe.

Hours after the arrival of the module, state broadcaster CCTV showed video of the

astronauts floating inside the new lab. CCTV described the launch and linking operation as “a

complete success”. Chinas state-run Global Times newspaper reported that the 23-ton

Wentian lab is heavier than any other single module spacecraft currently in space.

The module rves as the main entry and exit point for future space vehicle activities.

The completed Tiangong structure is about one-fifth the size of the International Space

Station (ISS), Reuters news agency reported. The space station project marks the latest step

forward for China’s space program.

Previously, China successfully landed a spacecraft on Mars. The Tianwen-1 spacecraft

carried a robotic explorer, called Zhurong. The explorer, or rover, is expected to measure

atmospheric conditions and magnetic forces during its arch for signs of ancient life on Mars.

12What does Global Times newspaper stress about the module?

A. Its unique shape. B. Its heavy body.

C. Its great success. D. Its high quality.

13What is the author’s attitude towards China’s space station project?

A. Positive. B. Grateful. C. Cautious. D. Doubtful.

14What does the last paragraph talk about?

A. Major discoveries on Mars.

B. Bad living conditions on Mars.

C. Another space exploration project.

D. People’s interest in Mars exploration.

15What is the best title for the text?

A. ChinaLeading Space Exploration

B. Chine Astronauts’ Lite on Space Station

C. Chine Space Station Smaller than the ISS

D. Chine New Laboratory Sent to Space Station

二、七选五

16When its hot outside and you dont have air conditioning, it can be difficult to fall

asleep. Fortunately, there are ways to get cool and remain cool long enough for you to get a

good night’s sleep.

Stop exercising a few hours before bedtime and drink plenty of water. _______ Not

exercising veral hours before you go to bed will give your body time to cool down. You

should also drink lots of water throughout the day to stay hydrated (). _______

含水的

Avoid large or spicy foods or meals. Eating a heavy meal or spicy foods before bedtime

may cau you to feel even hotter. _______ Avoid drinking ice cold water. Drinking cold

water not only slows digestion, but also slows down metabolism by constricting blood

vesls, which mess with your bodys ability to cool off.

_______ Heat ris, so find a spot that is low to the ground, such as the floor of your

bedroom, or that is low in your home, such as the bottom floor or the bament.

Replace heavy bedding with lighter bedding. Remove thick mattress protectors or pads,

which retain heat, and any heavy blankets or duvets. U lighter bedding like cotton sheets

and lightweight cotton weave blankets on your bed.

Open your windows. An hour before bedtime, open the windows in the room to increa

air circulation. _______ By doing this, you can avoid heating up the room with the hotter

air outside.

A. You may also want to keep water by your bedside.

B. Eat a light dinner at least two to three hours before bed.

C. However, you should clo the windows before you fall asleep.

D. When you exerci, you rai your body temperature and remain heat.

E. Keep the windows open during the day to avoid heating up the room.

F. Sleep in cotton clothing or wear as little as possible when going to bed.

G. Find a cool, dark sleeping spot that is on a lower floor or in a bament.

三、完形填空(15空)

Remote learning () was challenging for us, especially for a teacher like me. I

远程学习

do not like to 1 in the school building. We are often looking for field 2 or any

reason to get out of the building, whether thats a community walk or going through the 3

in D. C. So one thing that I wanted to 4 was experiential learning opportunities. That’s

5 through a virtual tting, but I thought of a way to solve it. I started to 6 muums

mylf and take pictures. One day I walked around the muum with my laptop and 7

students to e where we would go if we were in-person through live streaming. You’d be

surpridthey were rather 8 .

A lot of my students parents were first 9 or were on the front lines, so my students

siblings () were also watching and trying to get their own 10 . Therefore, I’d

兄弟姐妹

be talking to my students and their younger siblings in the background. I learned all their

names and their 11 names. I’d call attendance () and 12 all of themsnakes,

考勤

dogs, cats, everybodywere there. And they were so excited, 13 the ones that didnt

turn on their 14 at first. Theyd say, Ah, Mr. Dias, you didnt say hi to Pinky, my dog

whos right here. We did anything and everything to keep them 15 for tho entire eight

hours of the day.

17A. wait B. sleep C. stay D. play

18A. lectures B. trips C. plans D. forms

19A. libraries B. shops C. streets D. muums

20A. continue B. start C. complete D. organize

C. challenging D. relaxing 21A. encouraging B. confusing

C. build D. draw 22A. visit B. design

C. forced D. warned 23A. followed B. allowed

C. annoyed D. excited 24A. bored B. scared

C. responders D. leaders 25A. employers B. customers

C. destination D. honour 26A. education B. attention

C. friends’ D. parents’ 27A. neighbors’ B. pets’

C. insist on D. make sure 28A. depend on B. figure out

C. especially D. evidently 29A. scientifically B. absolutely

C. television D. phone 30A. camera B. button

31A. embarrasd B. active C. addicted D. normal

四、短文填空

32This gateway town to Yellowstone National Park has become _______ dead end

and a sufferer of the extremely rious flooding that tore through one of America’s most

beloved natural _______ (attraction) and swept away roads, bridges and homes.

The unprecedented () flood has affected the entire park _______ forced

前所未有的

the evacuation () of 10,000 visitors. And towns like Red Lodge that lead to

Yellowstones northern entrances and rely on tourists passing through could suffer all summer.

Officials have said the park’s southern part, which _______ (feature) Old Faithful, can

reopen as soon as next week. But the north end, _______ includes Tower Fall and the bears

and wolves of Lamar Valley, can stay _______ (clo) for months after ctions of major

roads inside Yellowstone were washed away or buried in rockfall. Roads _______ (lead) to

the park also have widespread damage that it can take months _______ (repair).

Red Lodge is facing a double disaster It will have to clean up the damage _______

(do) by the flood and also figure out how to survive without the summer business that

_______ (normal) supports it for the rest of the year.

五、书面表达

33,

、上周五你校组织高一年级学生去当地湿地公园进行研学活动。请你针对这次活动

写一篇英语报道向英语校刊投稿内容包括:

, ,

1.;

活动目的

2.;

活动情况介绍

3.

你的感受。

注意:

1.80;

写作词数应为左右

2.

请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

The Wetland Park Study Activity

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________

六、读后续写

34, ,

、阅读下面材料根据其内容和所给段落开头语续写两段使之构成一篇完整的短

文。

As Mom and I stood in line waiting to cash out at the store, I studied the customer in

front of us who was reading the magazines to our left. She was young, maybe early twenties,

but she already had a tired look with a slight stoop ().

驼背

The items in her cart included the cheapest cuts of meat and meal like pasta, rice, and

potatoes. Day-old bread, bargain soap, and inexpensive shampoo completed her purchas,

well, almost. In the corner sat a toy car and a pretty dress that was 50 percent off. She

continued to look at the magazines as we waited, and more people lined up behind us. She

turned around and asked Mom for help.

Im sorry to bother you, ’’ she began shyly. But can you tell me how much this is? I

forgot my glass at home.”

Of cour, Mom said.

When Mom finally found the small print and told her, she sighed quietly and put it back.

Theyve become so expensive, havent they? Mom said in a low voice.

“Next!” The cashier called and she moved forward.

When the store employee finally added up everything and told her the cost, the womans

face paled. It was obvious that she didnt have enough money, and she scanned her items to

e what she could do without.

One by one, she removed things, but she still came up short. She continued to take

much-needed goods out while the cashier patiently deducted() things with a pleasant

扣除

smile.

The childs items remained in the cart, however. In fact, the palm of her other hand lay

protectively across them, as if she didnt want to give in.

The woman finally paid, and moved down to bag them.

When our turn came, Mom pointed to the pile of items the woman had taken out, added

all our meat and fresh milk, and whispered Separate bags, same bill plea to the cashier.

She nodded, even though it was a pack your own kind of store.

注意:

1.150;

续写词数应为左右

2.

请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

The cashier went on with her work and Mom moved next to the woman.

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________

When she turned back and was about to leave, she found the extra bag in her cart.

___________________________________________________________________________

参考答案

1、答案:A

解析:细节理解题。根据Copenhagen部分The Little Mermaid is one of Copenhagen's

most recognizable characters, which is created from a fairy tale. Catch the ceremony for the

changing of the guards, which takes place every day at noon. For more fairy-tale magic, head

to the Tivoli Gardens.(小美人鱼是哥本哈根最知名的人物之一,它是由童话故事创造

的。观看每天中午举行的卫兵换岗仪式。想要更多童话般的魔法,就去蒂沃利花园

吧。)Copenhagen最适合喜欢童话故事的孩子。故选A

2、答案:D

解析:细节理解题。根据New York部分The Metropolitan Muum of Art prents over

5,000 years of art from around the world for everyone to experience and enjoy.(大都会艺术

博物馆展示了来自世界各地5000多年的艺术,供每个人体验和享受。)可知人们在纽

约可以参观大都会艺术博物馆。故选D

3、答案:C

解析:细节理解题。根据Gibraltar部分Take the cable car right to the top of this about

1,400-foot high limestone ridge(石灰岩山脉)and enjoy the spectacular views.(乘坐缆车到

这个大约1400英尺高的石灰岩山脊的顶部,欣赏壮观的景色。)可知在Gibraltar人们

可以欣赏到令人惊叹的景色。故选C

4、答案:C

解析:推理判断题。根据第二段Howevertwo-headed tortois , like Janus, usually do

not survive for that long. Unlike normal tortois, they are unable to take back their two

heads into their shell, making them highly easy to be attacked.(然而,像雅努斯这样的双头

龟通常活不了那么久。与普通的陆龟不同,它们无法将两个头缩回壳中,这使得它们

非常容易被攻击。)可知双头龟在野外很难生存是因为他们无法躲避敌人。故选C

5、答案:A

解析:推理判断题。根据第三段Janus, who has spent his entire life in the muum, faces

no such danger.(雅努斯一生都在博物馆里度过,却没有这样的危险。)可知雅努斯出

生在博物馆里。故选A

6、答案:D

解析:推理判断题。根据第三段Janus also has a hard time rolling back onto his feet when

he accidentally turns over. If left on their backs for too long , tortois can get sunburned,

dehydrated(脱水的)and even die.(当他不小心翻身时,雅努斯也很难重新站起来。

如果长时间仰卧,乌龟会被晒伤、脱水甚至死亡。)可知如果让雅努斯独自躺在背

上,他最大的威胁是渴死。故选D

7、答案:B

解析:推理判断题。根据最后一段Fortunately, Janus has a special caregiver, Angelica

Bourgoin, to make sure he lives along and healthy life. The tortoi receives a daily massage

and is bathed in green tea and flower water. He eats a special diet of organic fruits and

vegetables, keeps active with walks, and rides on his custom skateboard. With such loving

care, the two-headed tortoi will surely continue to break many more records for long life(

运的是,雅努斯有一个特殊的照顾者,安吉莉卡·布尔戈因,以确保他的生活和健康

的生活。乌龟每天接受按摩,并沐浴在绿茶和花水中。他吃有机水果和蔬菜的特殊饮

食,散步保持活跃,骑他的定制滑板。有了这样的关爱,这只双头龟一定会在漫长的

生活中继续打破更多的记录。)可知雅努斯的生活是很简单的。故选B

8、答案:D

解析:推理判断题。根据第一段But how often do we need to get up from our chairs? And

for how long?(但是我们需要多久从椅子上站起来一次呢?能维持多久?)以及第三段

Now a study by Columbia University exerci physiologists has an answer.(现在,哥伦比

亚大学运动生理学家的一项研究给出了答案。)可知哥伦比亚大学的研究重点是我们

需要多久从椅子上站起来?故选D

9、答案:A

解析:词义猜测题。根据划线词所在的句子Few studies have compared multiple options

to come up with the answer most office workers want: What is the least amount of activity

needed to counteract the health effects of a workday filled with sitting?(很少有研究对多种

选择进行比较,以得出大多数上班族想要的答案:要抵消整天坐着对健康的影响,最少

需要多少运动量?)可知划线词意思是抵消,中和。 out.中和; up.

弃; to.增加;t from.从……获益。故选A

10、答案:C

解析:细节理解题。根据第四段The proper amount of movement, the rearchers found,

was five minutes of walking every 30 minutes.(研究人员发现,适当的运动量是每30分钟

步行5分钟。)可知根据文章,对健康最有帮助的步行方式“每坐30分钟后步行5

钟”。故选C

11、答案:B

解析:段落大意题。根据最后一段What we know now is that for best health, you need to

move regularly at work, in addition to a daily exerci routine. While that may sound

impractical, the findings show that even small amounts of walking spread through the work

day can greatly lower your risk of heart dia and other chronic (慢性的) illness.(我们现

在所知道的是,为了最好的健康,除了每天例行锻炼外,你还需要在工作中定期运

动。虽然这听起来不切实际,但研究结果表明,即使是在工作时间进行少量的散步或

阅读,也能大大降低患心脏病和其他慢性疾病的风险。)可知最后一段讲述了对办公

室职员健康的建议。故选B

12、答案:B

解析:推理判断题。根据第四段China's state-run Global Times newspaper reported that

the 23-ton Wentian lab is heavier than any other single module spacecraft currently in

space.(中国官方媒体《环球时报》报道称,重达23吨的“文天号”实验室比目前太空

中任何其他单模舱航天器都要重。)可知《环球时报》强调了该模块沉重的身体。故

B

13、答案:A

解析:观点态度题。根据倒数第二段The completed Tiangong structure is about one-fifth

the size of the International Space Station(ISS), Reuters news agency space

station project marks the latest step forward for China's space program.(据路透社报道,完

成的天宫结构大约是国际空间站(ISS)的五分之一。空间站项目标志着中国太空计划

的最新进展。)可知作者对中国空间站项目的态度是积极的。故选A

14、答案:C

解析:段落大意题。根据最后一段Previously, China successfully landed a spacecraft on

Mars. The Tianwen-1 spacecraft carried a robotic explorer, called Zhurong. The explorer , or

rover, is expected to measure atmospheric conditions and magnetic forces during its arch

for signs of ancient life on Mars.(此前,中国曾成功地将一艘宇宙飞船降落在火星上。

“天文一号”搭载了一个名为“朱荣”的机器人探测器。在寻找火星上古代生命迹象

的过程中,该探测器预计将测量大气条件和磁力。)可知最后一段讲了另一个太空探

索项目。故选C

15、答案:D

解析:标题归纳题。阅读全文以及根据第一Chine astronauts entered a new laboratory

that arrived at the country's orbiting space station in 2022. The Wentian lab module ()

launched Sunday aboard a Long March-5 B N3 rocket from a Chine space center on the

southern island of Hainan, official media reported in flight lasted 13 hours. The

module is the cond of three that will complete the country's Tiangong space station.(2022

年,中国宇航员进入了一个新实验室,该实验室抵达了中国的轨道空间站。据官方媒

2022年报道,周日,“天宫二号"实验舱在中国海南航天中心搭载长征五号乙三号

火箭发射升空。这次飞行持续了13个小时。该模块是完成天宫空间站的三个模块中的

第二个。)可知这篇短文主要介绍了中国航天员进入了2022年抵达该国轨道空间站的

新实验室。文天实验室模块于2022年星期日由中国海南岛的中国航天中心的长征五号

BY3火箭发射升空,据官方媒体报道。飞行持续了13个小时。该模块是完成中国天宫

空间站的三个模块中的第二个。所以"D. Chine New Laboratory Sent to Space Station

中国新实验室被送往空间站"为最佳标题。故选D

16、答案:①-DABGC

解析:①推理判断题。根据后文Not exercising veral hours before you go to bed will

give your body time to cool down(睡前几个小时的运动不会让你的身体有时间降温),

可知表示“当你锻炼时,你会提高体温并保持热度”的选项D符合后文的语境,介绍

锻炼时体温会升高,故选D

②推理判断题。根据前文You should also drink lots of water throughout the day to stay

hydrated(你还应该全天大量喝水以保持水分),可知表示"你可能还想把水放在床边"

的选项A可以承接前文大量喝水的话题,介绍把水放在床边的方法,故选A

③推理判断题。根据前文Eating a heavy meal or spicy foods before bed time may cau

you to feel even hotter(睡前吃重油或辛辣食物可能会让你感觉更热),可知表示"至少

在睡前两到三个小时吃一顿清淡的晚餐"的选项B可以和前文构成对比关系,介绍应该

吃清淡的晚餐,故选B

④主题判断题。根据后文Heat ris, so find a spot that is low to the ground, such as the

floor of your bed-room, or that is low in your home, such as the bottom floor or the bament

(热会上升,所以找一个离地面较低的地方,比如你卧室的地板,或者你家里较低的

位置,比如底层或地下室),可知表示"找一个凉爽、黑暗的睡觉地点,在较低的楼层

或地下室"的选项G可以作为本段的主题,介绍睡觉的合适的地点,故选G

⑤推理判断题。根据后文By doing this, you can avoid heating up the room with the hotter

air outside(通过这样做,你可以避免室外空气较热而使房间变热),可知表示“不

过,你应该在入睡前关上窗户”的选项C可以引出后文的解释,分析入睡前关上窗户

的原因,故选C

17、答案:C

解析:考查动词及语境理解。等待;睡觉;停留;玩。根

据下句We are often looking for field (2) or any reason to get out of the building, whether

that's a community walk or going through the(3) in D.C.可知我们经常寻找实地考察或任何

走出建筑的理由,无论是社区散步还是参观华盛顿的博物馆。说明我不喜欢呆在教学

楼里。故答案为C

18、答案:B

解析:考查名词及语境理解。es演讲;旅行;计划;

式。根据空后any reason to get out of the building可知我们经常寻找实地考察或任何走

出建筑的理由,故答案为B

19、答案:D

解析:考查名词及语境理解。ies图书馆;商店;s街道;

s博物馆。根据后文One day I walked around the muum with my laptop and (7)

students to e where we would go if we were in-person through live streaming可知有一天,

我带着我的笔记本电脑在博物馆里走来走去,让学生们看看如果我们通过直播面对

面,我们会去哪里。说明我们经常参观华盛顿的博物馆。故答案为D

20、答案:A

解析:考查动词及语境理解。ue开始;te成;

ze组织。所以我想继续的一件事是体验学习的机会。故答案为A

21、答案:C

解析:考查形容词及语境理解。aging鼓舞人心的;ing令人困惑的;

nging挑战性的;ng令人放松的。根据下句but I thought of a way to

solve it可知但我想到了一个解决方法,说明这在虚拟环境中很有挑战性,故答案为

C

22、答案:A

解析:考查动词及语境理解。参观;设计;建造;

画。根据空后and take pictures.可知我开始自己参观博物馆并拍照。故答案为A

23、答案:B

解析:考查动词及语境理解。ed跟随;d允许;强迫;

警告。根据空后students to e where we would go if we were in-person through

live streaming可知有一天,我带着我的笔记本电脑在博物馆里走来走去,让学生们看看

如果我们通过直播面对面,我们会去哪里。故答案为B

24、答案:D

解析:考查形容词及语境理解。乏味的;害怕的;d生气

的;d兴奋的。根据上句One day I walked around the muum with my laptop and

(7) students to e where we would go if we were in-person through live streaming.可知有一

天,我带着我的笔记本电脑在博物馆里走来走去,让学生们看看如果我们通过直播面

对面,我们会去哪里。说明学生们很兴奋。故答案为D

25、答案:C

解析:考查名词及语境理解。ers老板;ers顾客;ders响应

者,反应者;s领导。根据空后or were on the front lines, so my students'

siblings(兄弟姐妹) were also watching and trying to get their own(10.可知我的许多学

生的父母是第一反应者或在第一线,所以我的学生的兄弟姐妹也在观察并试图获得他

们自己的教育。故答案为C

26、答案:A

解析:考查名词及语境理解。ion教育;ion注意力;ation目的

地;荣誉。根据前文One day I walked around the muum with my laptop and

(7)students to e where we would go if we were in-person through live streaming.可知有一

天,我带着我的笔记本电脑在博物馆里走来走去,让学生们看看如果我们通过直播面

对面,我们会去哪里。说明我的许多学生的父母是第一反应者或在第一线,所以我的

学生的兄弟姐妹也在观察并试图获得他们自己的教育。故答案为A

27、答案:B

解析:考查名词所有格及语境理解。ors'邻居的;'宠物的;s'

友的;s'父母的。根据下句I'd call attendance(考勤) and (12) all of them snakes ,

dogs, cats , everybodywere there.可知我会点名,确保所有人一蛇、狗、猫,所有

人……都在。说明我知道了他们的宠物的名字。故答案为B

28、答案:D

解析:考查动词短语及语境理解。 on依靠; out弄清; on

持; sure确保。根据下句snakes,dogs,cats,everybodywere there.可知我会点

名,确保所有人--蛇、狗、猫,所有人---都在。故答案为D

29、答案:C

解析:考查副词及语境理解。ifically科学地;tely绝对地;ally

尤其;tly明显地。他们非常兴奋,尤其是那些一开始没有打开相机的人。故

答案为C

30、答案:A

解析:考查名词及语境理解。相机;按钮;sion电视;

电话。根据前文One day I walked around the muum with my laptop and (7)

students to e where we would go if we were in-person through live streaming.可知有一天,

我带着我的笔记本电脑在博物馆里走来走去,让学生们看看如果我们通过直播面对

面,我们会去哪里。说明学生们需要打开摄像头。故答案为A

31、答案:B

解析:考查形容词及语境理解。asd尴尬的;积极的;ed

瘾的;正常的。根据空前We did anything and everything to keep them可知我

们竭尽全力让他们在一天的八个小时里保持活跃。故答案为B

32、答案:①aattractionsandfeatureswhichclodleadingto repairdone

normally

解析:①考查冠词。句意:这个通往黄石国家公园的门户小镇已经成为了一条死胡

同,成为美国严重洪水的受害者,这场洪水冲毁了美国最受欢迎的自然景点之一,冲

毁了道路、桥梁和房屋。死胡同是可数名词短语,结合句意可知,此处泛指

dead end""

""deadaa

一条死胡同,且是发音以辅音音素开头的单词,应用不定冠词。故填

②考查可数名词复数。句意:这个通往黄石国家公园的门户小镇已经成为了一条死胡

同,成为美国严重洪水的受害者,这场洪水冲毁了美国最受欢迎的自然景点之一,冲

毁了道路、桥梁和房屋。在这里意为有吸引力的地方,为可数名词,

attraction""one

of""attractions

意为……之一,其后应用可数名词复数。故填

③考查连词。句意:这场史无前例的洪水影响了整个公园,迫使名游客撤离。

10000

分析可知,前后文之间为并列关系,故应用连接。故填

andand

④考查时态及主谓一致。句意:官方表示,以为特色的公园南部最快将于

Old Faithful

下周重新开放。分析可知,所填词为定语从句的谓语动词,结合句意可知,句子是在

陈述事实,应用一般现在时,主语指代为单数,谓语动

which(the park's southern part)

词应用第三人称单数形式。故填

features

⑤考查定语从句关系词。句意:但是,在黄石公园的主要道路被冲走或被落石掩埋

后,包括的熊和狼在内的北部可能会关闭数月。分析可

Tower FallLamar Valley

知,此处引导非限定性定语从句,先行词为,指物,关系词在从句中作主

the north end

语,故应用关系代词引导。故填

whichwhich

⑥考查形容词。句意:但是,在黄石公园的主要道路被冲走或被落石掩埋后,包括

Tower FallLamar Valley

的熊和狼在内的北部可能会关闭数月。分析可知,此处应用

形容词停止营业的,关闭的作表语。故填

clodclod

⑦考查现在分词。句意:通往公园的道路受到了广泛的破坏,可能需要数月的时间才

能修复。分析可知,此处应用非谓语动词作后置定语,与动词短语之间为

roadslead to

主动关系,故应用现在分词作后置定语。故填

leading

⑧考查动词不定式。句意:通往公园的道路受到了广泛的破坏,可能需要数月的时间

才能修复。分析可知,句中为形式主语,此处应用动词不定式作真正的主语。故填

it

to repair

⑨考查副词。句意:正面临双重灾难:它必须清理洪水造成的损失,还要

Red Lodge

想办法在没有夏季业务的情况下生存,而夏季业务通常会在今年剩下的时间里为它提

供支持。分析可知,此处应用非谓语动词作后置定语,与动词之间为被

the damagedo

动关系,故应用过去分词作后置定语。故填

done

⑩考查副词。句意:正面临双重灾难:它必须清理洪水造成的损失,还要

Red Lodge

想办法在没有夏季业务的情况下生存,而夏季业务通常会在今年剩下的时间里为它提

供支持。分析可知,此处应用副词通常地作状语,修饰动词。故填

normallysupports

normally

33

、答案:

The Wetland Park Study Activity

Last Friday, our school organized a field trip to the local wetland park for the first-year

students. The purpo of this activity was to enable students to learn more about the natural

environment and the importance of protecting wetlands.

During the visit, we saw various plants and animals in the wetland, such as reed catkins,

wild ducks and gee. We also participated in a ries of interactive learning activities, such

as bird watching and water quality testing.

Through this trip, I had a deeper understanding of the importance of ecological

protection. It was really a fascinating and fulfilling experience.

解析:

34

、答案:

The cashier went on with her work and Mom moved next to the woman. She was

wondering how to put the extra things into the woman’s cart shed brought without being

noticed. My mom looked up at the cashier and the clever cashier immediately nodded

knowingly, winking at my mom and solving the problem by accidentally dropping veral

oranges which flew past the lady. Ill get tho, the woman offered kindly to pick up the

runaway fruit. I quickly finished our plan as she turned around and bent to pick up the

oranges.

When she turned back and was about to leave, she found the extra bag in her cart. She

looked at my mom in surpri. How can I accept this? she said, handing it to my mother.

Its nothing. Thats what all of us should do, my mom replied warmly and firmly. Seeing all

this, people around her began to persuade her to take back the items. Finally, with

everyones help, she took the bag in tears. It was at that moment that I realized we make a

living by getting, but we make a life by giving.

解析:

欲扬先抑作文-企业网站推广方案

湖北省十堰市2022

本文发布于:2023-11-05 18:43:22,感谢您对本站的认可!

本文链接:https://www.wtabcd.cn/zhishi/a/169918100282612.html

版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。

本文word下载地址:湖北省十堰市2022.doc

本文 PDF 下载地址:湖北省十堰市2022.pdf

标签:challenges
留言与评论(共有 0 条评论)
   
验证码:
推荐文章
排行榜
Copyright ©2019-2022 Comsenz Inc.Powered by © 实用文体写作网旗下知识大全大全栏目是一个全百科类宝库! 优秀范文|法律文书|专利查询|