
2019中考(人新)英语八下U8阅读练习及答案
一、阅读理解。
A
Imagine one day, the water taps(水龙头) in your hou stop running. You have to buy water from
shops. And still there isn’t enough for everyone. Your mother has to save the family’s shower water
to do other things. Would you be able to stand that kind of life?
Probably not. But that’s what kids in Yemen are experiencing. Experts said Yemen is going to be the
first country in the world to run out of water. According to a report, the capital, Sana, will run out of
drinking water as early as 2025.
Becau of the shortage, the government often cuts the water supply(供应). Hannan, an 18-year-old
from Lahej, told Times: “In a good week we’ll have a water supply all week. But then the following
week there will be water only for a day or two.”
Hannan said only rich people have enough water to u. They can buy water from the shops or from
the water trucks. Private companies own the trucks. They travel around the city every day to ll
water—at very high prices. “A lot of people can’t afford it,” she said.
The average (平均) person in Yemen us 100 to 200 cubic(立方)meters of water per year. That is
far below the international water poverty(贫困) line of 1,000 cubic meters.
The government is thinking of making u of awater. But it will cost a lot and it may not happen
soon enough to help the people of Yemen.
1. _____________ is the name of the capital city of Yemen.
A. Sana B. Lahej C. Hannan D. Times
2.A report shows that Sana will have ____________ as early as 2025.
A. enough drinking water to u B. no drinking water to u
C. no private companies D. more water pollution
3.What does the underlined word “shortage” in the third paragraph mean in Chine?
A. 充足 B. 短缺 C. 干旱 D. 需求
4.We can infer(推断) from the passage that _____________.
A. the poor don’t have to worry about the water supply
B. the 18-year-old boy is from a poor family
C. private companies make a lot of money
D. Lahej is a beautiful place
5. Which of the following do you think is the best title for this passage?
A. How to Save Water
B. How to Make U of Seawater
C. How People U Water Fully
D. Yemen is Facing Serious Water Shortage
【答案】
1.A 2.B 3.B 4.C 5.D
【解析】
试题分析:这篇短文给我们讲述了现在水资源的缺乏,尤其提到了也门这个国家,根据一项报
告,也门的首都萨那到2025年的时候,就将没有饮用水了。也门政府也正在想办法解决这个
问题。
1.A细节理解题。短文第二段中提到了Yemen这个国家,然后根据According to a report, the
capital, Sana, will run out of drinking water as early as 2025.可知,Yemen的首都是Sana,因此选
A。
2.B 细节理解题。根据短文第二段中According to a report, the capital, Sana, will run out of
drinking water as early as 2025.的这句话可知,根据一项报告,也门的首都萨那将在2025年用
尽饮用水,也就是到2025年的时候,就没有饮用水了。故选B。
3.B词义猜测题。本题要求我们猜测shortage这个单词的意思,根据这个单词我们找到短文
的第三段,Becau of the shortage, the government often cuts the water supply,政府减少水供应,
可见也门这个国家的水出现了短缺。shortage短缺,故应选B。
4.C 细节理解题。根据短文第四段中Private companies own the trucks. They travel around the
city every day to ll water—at very high prices可知,私人公司拥有卡车,他们可以到城市的各
处去卖水,并且是以很高的价格。由此可见,私人公司可以赚很多钱,故选C。
5.D主旨大意题。这篇短文给我们讲述了现在水资源的缺乏,尤其提到了也门这个国家,根
据一项报告,也门的首都萨那到2025年的时候,就将没有饮用水了。也门政府也正在想办法
解决这个问题。由此可知,D选项Yemen is Facing Serious Water Shortage这个题目概括了短文
的大意,故应选D。
【难度】较难
B
阅读下列短 文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Rock climbing (攀岩) did not become a sport until late in the 1900s. But now it
has become a popular outdoor activity.
If you have ever done rock climbing, you will know that it is not an easy
sport. Indoor and outdoor rock climbing both need practice. What most
people don’t know is that rock climbing is one of the sports that depend on
your body and will (意志).
To climb successfully, one must u wonderful skills. One of the important rules is to always have
three parts of your body on the rock face. Another important rule is that your arms only hold you
clo to the rock face while your legs are pushing you up. The clor you are to the rock face, the
easier it is to climb.
Rock climbing is a wonderful sport. Once you start to learn how to climb, you'll find more fun.
People who like games such as chess playing or problem-solving may love rock climbing, becau
they are nearly the same in the way of thinking. For anyone who wants to get into beautiful shape,
rock climbing is a fun and good way. Anyone who enjoys a difficult game and loves the outdoors
should think of taking rock climbing as a new hobby.
( )1. Rock climbing _______.
A. has become a sport early in the 1990s
B. is a sport that challenges people’s body and will
C. is only suitable for outdoors
( )2. ________ is (are) needed if people want to climb successfully.
A. Wonderful skills B. Clever brain C. Coaches
( )3. While climbing rocks, _______ are pushing you up.
A. your arms B. your legs C. your body
( )4. It’s easier for you to climb if you can get ________ to the rock face.
A. clor B. farther C. better
( )5. Which is the best title for the passage?
A. Rock Climbing
B. Rock Climbing is Helpful to Get into Beautiful Shape
C. Rock Climbing is a Popular Sport
参考答案1--5 BABAA
二、完形填空
It does not always come easy to discover onelf. From a young age, I had a strong n of
who I was to become, 1 an accident made me redefine(重审) mylf.
To me, skating was above all. There was 2 in this world that filled my heart with such joy.
I spent twenty-four hours a week practising my 3 . Having no social life or interests but skating,
my devotion(挚爱) brought me first place medals in nearly every 4 .
Unfortunately, in one show, I fell down and hurt mylf 5 . After veral X-rays and
MRI(磁共振) scans, the 6 told me that I couldn't return to my sport any more. The pain in my
back was hard to bear and even the 7 daily tasks became difficult.
As my passion(激情) was 8 , I had little n of who I was to become. After eight months
of suffering, something had to 9 . Instead of wasting my days sitting around painfully, I began
to put my 10 into local community rvice projects. By volunteering 11 a swimming
teacher and summer reading assistant for kids, I got an idea of who I 12 to become. After a few
months, I devoted time to my interest in the arts. Little by little, I 13 out of the shadow(阴影)
and rebuilt my confidence.
Sometimes, some 14 rocks block(阻碍) our way. We can choo to stay behind or try to
climb over. My accident was a rock that 15 to stop me from reaching success. Today I'm a very
confident and optimistic person.
hing ing
g ng
ors ts
g ition t
y
r man
out t back
up away
d ed
d
d ued
参考答案:
[主旨大意] 本文是一篇记叙文。作者从小就挚爱滑冰,对他来说,滑冰就是他人生的全部。但
不幸的是,在一次表演中他摔倒了,并且伤得很严重,再也不能进行他心爱的滑冰运动。 在几个
月的痛苦煎熬之后,他开始重新审视自己的人生道路。几个月后,作者开始对美术感兴趣,并逐渐
走出了心理阴影并重新获得自信。他的人生经历让我们明白:当人生之路上有巨石挡路时,我们
不能选择后退而是要设法爬过去。
1.B 考查连词辨析。分析上文“从很小的时候,我对自己想成为一名什么样的人就有很强烈的
意识”以及下文“一次事故让我重新审视自己”之间应是转折关系,故选B。
2.C 考查不定代词辨析。根据上文“对我来说,滑冰是最重要的”。推测下文应意为“没有什
么事情能像滑冰那样令我心中充满欢乐”,nothing意为“没有什么事情”,故选C。
3.A 考查名词辨析。skill意为“技巧”;behavior意为“行为”;thought意为“想法”;habit意
为“习惯”。句意:我一周要花费24个小时来练习滑冰技巧。由常识可知滑冰运动需要练习提
高技巧,故选A。
4.D 考查名词辨析。meeting意为“会议”;party意为“聚会”;concert意为“音乐会”;competition
意为“比赛”。句意:没有其他的社会生活及爱好,只是滑冰,我对滑冰的挚爱让我几乎在每次竞
赛中都能得第一名。可知空白处应意为“竞赛”,故选D。
5.C 考查副词辨析。quickly意为“迅速地”;softly意为“柔软地”;badly意为“严重地”;slowly
意为“缓慢地”。由下文作者进行了X光及磁共振的检查,并且以后不能再回归滑冰运动了,可
推测其受到的伤害很严重,故选C。
6.B 考查名词辨析。理解上下文语境可知,作者在进行了X光及磁共振的检查之后,是“医生”
告诉他以后不能再回归滑冰运动了。故选B。
7.B 考查形容词辨析。uful意为“有用的”;basic意为“基本的”;proper意为“适当的”;busy
意为“忙碌的”。由句中关键词“daily tasks (日常活动)”,可推测作者不但背部疼痛难忍,甚至
连“基本的”日常活动都变得很困难,故选B。
8.D 考查动词短语辨析。find out意为“查明”;bring back意为“恢复”;wake up意为“唤醒”;take
away意为“带走”。由下文“我对要成为一名什么的人几乎没有意识了”,可推测上文应意为
“随着我对滑冰的激情被带走”,空白处意为“带走”,故选D。
9.A 考查动词辨析。change意为“改变”;remain意为“保留”;leave意为“离开”;arrive意
为“到达”。由下文“与其每天痛苦地到处坐着浪费时光,我开始把我的精力投入到当地社会服
务活动项目中去” 。句意:在八个月的痛苦煎熬之后,事情必须要进行一些改变了,故选A。
10.A 考查名词辨析。energy意为“精力”;duty意为“职责”;wealth意为“财富”;sprit意为
“精神”。由下文作者所述的活动“投入到当地社会服务活动项目中去”,可知空白处应意为“精
力”,故选A。
11.C 考查连词用法辨析。句意:通过在志愿者活动中作游泳老师和暑期儿童阅读助理老师。
空白后面是两个表示职业的名词,因此空白处应用介词as,故选C。
12.A 考查动词辨析。want意为“想要”;start意为“开始”;promi意为“许诺”;live意为
“居住,生活”。句意:通过在志愿者活动中作游泳老师和暑期儿童阅读助理老师,我有了想成为
一个什么样的人的想法。空白处意为“想要”,故选A。
13.D 考查动词辨析。run意为“跑”;jump意为“跳”;stand意为“站立”;step意为“走出”。
由句中关键短语“Little by little (逐渐地)”,可知作者逐渐地从心理阴影中走出了并重新树立了
自信,空白处意为“走出”,故选D。
14.B 考查形容词辨析。small意为“小的”;large意为“大的”;ugly意为“丑陋的”;round
意为“圆的”。理解语境可知,本句意为“有时候,一些巨石阻碍了我们的道路”,空白处应意为
“巨大的”,故选B。
15.C 考查动词辨析。manage意为“设法”;help意为“帮助”;fail意为“失败”;continue意
为“继续”。由下文“今天我是一名很自信和乐观的人”,可推测上文应意为“我的事故是一块
没有阻碍我走向人生成功的巨石”,空白处意为“失败”,故选C。
三、任务型阅读
阅读下面短文,用英语完成思维导图。
Did you have any interesting dreams last night? Do you know everyone dreams? But not
everyone remembers their dreams. A person can usually have up to ven dreams a night, and each
dream usually lasts from 10 to 40 minutes.
Why do we dream? Scientists believe that we dream to remember becau dreams come from
our memories and they tell us a lot about ourlves. They also help us learn from the past and even
help us solve problems.
Different dreams mean differently to people. For example, if you dream about flying, you are
probably quite happy. This is a good time in your life. You may feel that other people e you as a
leader. And when you dream that you didn't study for a test, it usually means you are worried about
an important thing coming in your life.
参考答案:
1、remember 2、ven/7 3、reason(s) 4、dream(s) 5、happy

本文发布于:2023-11-05 19:17:59,感谢您对本站的认可!
本文链接:https://www.wtabcd.cn/zhishi/a/169918307982627.html
版权声明:本站内容均来自互联网,仅供演示用,请勿用于商业和其他非法用途。如果侵犯了您的权益请与我们联系,我们将在24小时内删除。
本文word下载地址:2019中考英语(人教新目标)英语八年级下册U8阅读练习及答案.doc
本文 PDF 下载地址:2019中考英语(人教新目标)英语八年级下册U8阅读练习及答案.pdf
| 留言与评论(共有 0 条评论) |